Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

    

 

1

Kókuszgolyó hozzávalók

Kókuszgolyó recept

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evõkanál kakaó
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 2 dl meggylé

Kókuszgolyó készítése

A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hõmérsékletû vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített meggylébõl annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk õket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hûtõszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.

 

Kókuszgolyó recept II. (tejjel)

Kókuszgolyó hozzávalók

Kókuszgolyó

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evõkanál kakaó
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 2 dl tej

Kókuszgolyó készítése

A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hõmérsékletû vajjal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített tejbõl annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk õket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hûtõszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg  liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dkg vaj
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2-2,5 dl tej
  • 2 dkg mézes sütemény fûszer
  • reszelt narancs- és citromhéj
  • A díszítéshez:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 csepp ecet vagy citrom

Elkészítés:

A mézes sütemény nyersanyagait jól összegyúrjuk. Nylon zacskóba vagy folpack fóliába csomagolva 1-2 órát hûtõben pihentetjük.
Lisztezett nyújtódeszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk. Sütõpapíros tepsiben, 180 fokos sütõben aranysárgára sütjük. Ez kb. 10-12 perc. Papírostól kivesszük a tepsibõl, hûtjük. Ha kihûlt, cukormázzal, színes gyönggyel, cukordrazséval díszítjük a mutatós karácsonyi kis figurákat. A tésztából akár kis templomot, bölcsõt is tudunk készíteni.

A cukormáz készítése nagyon egyszerû: a tojásfehérjét porcukorral, ecettel sûrû krémmé keverjük. Kis papírzsákba téve ízlésesen megdíszítjük a figurákat.

 

 

mezes-suti

 

Kókuszos kocka

Hozzávalók:

  • kb. 56 darabhoz:
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg méz
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütõpor
  • A mázhoz:
  • 10 dkg kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 dl rum
  • 25 dkg cukor
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tepsit kibéleljük sütõpapírral. A sütõt 160 °C-ra elõmelegítjük.

A cukrot habosra keverjük a vajjal, a tojással. Hozzáadjuk a langyos mézet, a tejet, és végül a liszttel elkevert sütõport. A tepsibe simítjuk, és a sütõben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült, kivesszük és félretesszük hûlni. A mázhoz csomómentesre keverjük a kakaóport kevés tejjel, majd beletesszük a többi tejet, a rumot, a cukrot, a vajat. Vízgõz felett, folyamatosan keverve 15-20 perc alatt összemelegítjük. A kihûlt süteményt 8 x 7-es osztásban felkockázzuk. A kapott kockákat alaposan megfürdetjük a mázban, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Megjegyzés:

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
Nehézségi fok: könnyû
1 darab: 190 kcal

 

index